Doneer nu

Geef een kind een jaar lang Jong010.

Donatieformulier

Voor welke kinderen is Jong010?

Jong010 is dé gratis papieren krant voor álle kinderen van 7 tot en met 12 jaar die in Rotterdam wonen en/of naar school gaan. Dat zijn ongeveer 38.000 kinderen. De kinderkrant verschijnt daarom 10 keer per jaar in een oplage van 38.000. Jong010 wordt verspreid via alle basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en openbare gelegenheden in heel Gemeente Rotterdam.

Welke resultaten behaalt Jong010?

Klik op deze link om het rapport van het laatste Jong010 lezersonderzoek in te zien. Hierin lees je een samenvatting van de resultaten.

Heeft Stichting Jong010 een ANBI-status en een CBF-keurmerk?

Nee, deze heeft Stichting Jong010 nog niet aangevraagd.

Zie ook het antwoord op de volgende vraag.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie goed wordt besteed?

Jong010, dé Rotterdamse kinderkrant is het enige project van Stichting Jong010. Al het geld dat bij Stichting Jong010 binnenkomt, komt ten goede aan de kinderkrant.

Om te laten zien dat alle inkomsten goed worden besteed, doen we het volgende.

In de eerste plaats leggen we voor Jong010 verantwoording af over of we de vooraf gestelde doelen hebben behaald en we het geld juist en zoals afgesproken hebben uitgegeven. Dit is een voorwaarde voor onder meer de subsidie die we ontvangen van de gemeente en het geld van we ontvangen van fondsen. Al deze verantwoordingen van de afgelopen 10 jaar zijn zonder uitzondering goedgekeurd.

Daarnaast wordt bij Stichting Jong010 aanvullend ieder jaar een accountantscontrole uitgevoerd. Er is nog nooit een onvolkomenheid gevonden.

Tot slot sturen we aan het eind van ieder jaar alle financiers – en dus ook jou als donateur – een verslag over de resultaten van Jong010.

Wil je een verantwoording of een rapport van de accountant inzien? Stuur dan even een mailtje naar angelique@jong010.nl, onder vermelding van je volledige naam, adresgegeven en factuurnummer van je donatie. We nemen dan contact met je op.

Waarom vragen jullie mijn gegevens als ik een donatie wil doen?

Alle donaties gaan rechtstreeks naar de bankrekening van Stichting Jong010. We koppelen aan je donatie een factuur, zodat de donatie gelijk netjes in de administratie van de stichting wordt verwerkt.

Je gegevens gebruiken we om de factuur op te stellen.

Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en zijn veilig bij ons. Zie voor meer informatie de privacyverklaring van Stichting Jong010.

Ik heb een vraag over het doen van een donatie. Met wie kan ik contact opnemen?

Je kunt met al je vragen bij ons terecht. Schroom niet om contact met ons op te nemen als je iets wilt weten. Je kunt het best even een mailtje sturen naar oprichter van Jong010 Angelique van Tilburg. Haar e-mailadres is angelique@jong010.nl.