Vacature freelance redacteur-journalist

Ben jij de freelance redacteur/ journalist die we bij Jong010 zoeken?

Jong010 is op zoek naar dé rechterhand van de hoofdredacteur. Je wordt verantwoordelijk voor het plannen, invullen en schrijven van een groot deel van de redactionele artikelen en pagina’s in de Rotterdamse kinderkrant.

Jong010 is dé papieren krant voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. De uitgave verschijnt maandelijks en wordt gratis verspreid via alle basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs, openbare gelegenheden en het Sophia Kinderziekenhuis. De oplage is elke maand 40.000 en het verschijningsgebied is heel Rotterdam. Je kunt de digitale versie van de papieren krant inzien via http://jong010.nl/.

De doelstellingen van Jong010 zijn taalontwikkeling, leesbevordering en leesplezier onder kinderen stimuleren, kinderen betrekken bij hun buurt, stad en de mensen die daar wonen en kinderen uitdagen om een eigen mening te vormen. Jong010 heeft als extra speerpunten kinderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en hen aanmoedigen en inspireren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jong010 is er voor alle kinderen. Kwetsbare groepen kinderen krijgen extra aandacht, op een positieve manier zonder een stempel op hen te drukken. Jong010 heeft een positieve uitstraling en een groot bereik, namelijk álle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam. We vinden dat alle kinderen gelijke kansen moeten krijgen en dragen daar met Jong010 ons steentje aan bij.

 Ben jij heel goed in de onderstaande 3 werkzaamheden? Dan zijn we op zoek naar jou!
 1. Het aandragen van onderwerpen voor verhalen, op basis van grondig uitzoekwerk en het verzamelen van informatie. Of het doen van bureauredactiewerk op basis van een        opdracht van de hoofdredacteur.
 2. Het regelen van afspraken voor interviews en het onderhouden van contacten. Nazorg als je een verhaal hebt geschreven, hoort hier ook bij.
 3. Het communiceren met kinderen en op basis hiervan een verhaal voor publicatie in Jong010 schrijven. Schrijven doe je foutloos en volgens het handboek van Jong010.
 Wat we bij Jong010 belangrijk vinden?
 • Je ondersteunt hoofdredacteur Suzanne Huig.
 • Je bent erg actiegericht en enthousiast en rust niet voordat je je doel hebt bereikt.
 • Je bent een persoon die net dat stapje extra zet waardoor je het verschil maakt.
 • Je bent positief ingesteld en ‘kan niet’ komt niet in jouw woordenboek voor.
 • Je houdt de hoofdredacteur op de hoogte en je komt je afspraken altijd na.
 • Je neemt je werk serieus en weet wat je kunt en wilt.
 • Je levert qua hoeveelheid en kwaliteit constant werk.
 • Je bent precies en werken volgens planningen, handleidingen en handboeken past bij jou.
 • Je staat helemaal achter de visie en doelstellingen van Stichting Jong010.
 Wat we verder graag zien:
 • Je woont bij voorkeur in (de buurt van) Rotterdam en kent er de weg.
 • Je bent flexibel inzetbaar: overdag, ’s avonds en in het weekend.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zeer goed.
 Voel jij je hierdoor aangesproken? Meld je dan aan voor onze sollicitatieprocedure!
 De sollicitatieprocedure
 • Mail ons uiterlijk vrijdag 27 juli 2018 je motivatie en cv.
 • Mail de vragen mee waarop je een antwoord wilt om te kunnen bepalen of deze freelance functie geschikt voor je is.
 • Deelname aan onze Jong010 training ‘Communiceren met kinderen’. Schrijf teksten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar’ is verplicht voor alle sollicitanten die in aanmerking willen komen voor deze functie. Deze vindt plaats in augustus 2018 en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze training maken we gelijk kennis met je. Daarnaast geven we je tijdens deze training alle informatie die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de inhoud van de functie en om het werk voor Jong010 goed uit te kunnen voeren.
 • Na de training vragen we je om een opdracht te maken, zodat we kunnen beoordelen of je de informatie uit de training kunt toepassen.
 • Naar aanleiding van de training en de opdracht bepalen we wie de nieuwe freelance redacteur/ journalist van Jong010 wordt.

We werken bij Jong010 met zelfstandigen en freelancers die op opdrachtbasis werken. Je begint met een aantal opdrachten per maand. Dit bouwen we steeds verder uit op basis van je inzet en de kwaliteit van je werk. Voor de freelance opdrachten die bij deze functie horen kun je als richtlijn een vergoeding van € 1.080,- per maand aanhouden voor 6 pagina’s. Het doel is dat je een vaste en betrouwbare freelancekracht in ons team wordt.

Meld je aan voor de sollicitatieprocedure bij oprichter van Jong010 en voorzitter van Stichting Jong010 Angelique van Tilburg. Haar e-mailadres is angelique@jong010.nl.

Voor vragen of meer informatie kun je haar bellen op 06-19 38 78 76.


Download deze vacature als PDF